Het ZLM Veiligheidspark
Naast de kantoren van ZLM in Goes vindt u het ZLM Veiligheidspark. Het park is de thuisbasis van de ZLM-trainingen, zoals de GRIP, camper- en motortrainingen. Het veiligheidspark is ruim 6.000 m2 groot en bestaat uit het veiligheidsgebouw, een oefenterrein en een park.
Als verzekeraar willen we dat onze klanten zich veilig voelen; thuis en onderweg. Daarom organiseert ZLM tientallen trainingen per jaar. Want er verandert veel in het dagelijks verkeer en onze woonomgeving. Voertuigen worden slimmer en ook het gedrag van medeweggebruikers verandert. We vinden het belangrijk dat u de gelegenheid krijgt om uw theoretische en praktische kennis op te frissen. Dat we hiermee schade voorkomen is een mooie bijkomstigheid, maar geen doel op zich. Het voorkomen van persoonlijk leed en het hebben van een veilig gevoel, thuis en onderweg, daar gaat het ons om.
Op ons nieuwe terrein staat beleving centraal. Of je nu als scholier in een auto rijdt in het kader van onze training GRIP Junior, als jongvolwassene een vrachtwagen bestuurt of als senior een caravan over het terrein manoeuvreert: we zijn er voor alle leeftijden.
Hét kenniscentrum op het gebied van veiligheid
Naast de organisatie van trainingen en evenementen gaan we als kenniscentrum veel aandacht besteden aan het verzamelen van kennis op het gebied van veiligheid en preventie thuis en onderweg. We brengen publieke en private partijen bij elkaar om samenwerking te stimuleren en faciliteren. Het Veiligheidspark wordt de uitvalsbasis om intensief samen te werken met bijvoorbeeld provincies, scholen en bedrijven. We stellen het terrein open voor deze partners. Met de komst van ons Veiligheidspark kunnen we nog meer organiseren, bijvoorbeeld voor basis- en middelbaar onderwijs in de vorm van educatie. Want jong geleerd, is oud gedaan. Trainingen, evenementen en onderzoeken: het Veiligheidspark wordt een bruisend middelpunt van ZLM.
Duurzame bouw
Duurzaamheid heeft voorafgaand en tijdens de bouw van het Veiligheidspark centraal gestaan. Zo is de stalen constructie van het pand, dat op het aangekochte terrein stond, blijven staan en hebben we zoveel mogelijk materialen van dit gebouw en terrein hergebruikt of een nieuwe bestemming gegeven. Op ons Veiligheidspark wordt het regenwater opgevangen en weer hergebruikt voor de mobiele slipmat en het doorspoelen van de toiletten. En het zonnedak van het Veiligheidsgebouw telt maar liefst 360 zonnepanelen. Dat levert voldoende energie op om onze gebouwen en kantoren van stroom te voorzien. En zelfs aan het huisvesten van egels, vleermuizen en andere diersoorten is gedacht. We hebben daarom egelkoepels, vleermuiskasten en insectenhotels geplaatst.
Al met al is het een prachtig en multifunctioneel park geworden, waar we trots op zijn.