Pas op voor oplichters aan de deur!


Onze schadeafdeling krijgt de laatste weken opvallend veel schademeldingen binnen van babbeltrucs. Het lijkt erop dat er een bende actief is die het heeft voorzien op bankpassen, gegevens en waardevolle spullen zoals sieraden. Daarom waarschuwen wij u graag en geven wij extra tips om de kans op babbeltrucs, schade en persoonlijk leed te verkleinen. 

Babbeltrucs

De laatste weken krijgt de politie veel meldingen van babbeltrucs door nepagenten. Daarbij worden soms de namen van echte wijkagenten genoemd. Ook bij ZLM ontvingen we meerdere schademeldingen van klanten die slachtoffer werden van een babbeltruc. Oplichters bellen naar ouderen en doen zich voor als agenten of proberen op een andere manier bankgegevens te ontvangen of waardevolle spullen te stelen. Daarna komen ze aan de deur om de waardevolle spullen zogenaamd te fotograferen, pinpassen of contant geld op te halen. Vervolgens gaan ze er met de buit vandoor. 

Preventietips

We hopen natuurlijk dat het u niet overkomt. Maar krijgt u een verdacht telefoontje of een bezoek aan de deur? Dan hebben we de volgende tips voor u: 

  • De politie, wijkagent, bankmedewerker of verzekeringsagent belt nooit om te vragen naar uw pincode of om te achterhalen of u waardevolle spullen in huis hebt. 
  • De politie of wijkagent komt niet langs voor het fotograferen van kostbare eigendommen, of het ophalen van pinpassen en contant geld. 
  • Geef nooit uw sieraden of waardevolle spullen aan iemand mee.
  • De politie of wijkagent moet altijd een politielegitimatiebewijs kunnen laten zien. U kunt hiernaar vragen als er iemand voor de deur staat en zich voordoet als politie. Het belangrijkste kenmerk van het bewijs is het hologram. Als de pas beweegt, ziet u afwisselend het logo van de politie, of het woord 'politie'. 
  • Vertrouwt u het niet? Bel dan de politie en laat totdat u ze heeft gesproken niemand binnen. 

Contact

Heeft u na het lezen van deze brief nog vragen of wordt u toch de dupe van een babbeltruc? Neem dan contact op met één van onze schadebehandelaars via telefoonnummer 0113 - 238 777. Zij adviseren u graag.