Iets wat kapotgaat, hoeft niet altijd vervangen te worden door iets nieuws. Vaak kan het nog gerepareerd worden. Bij kleine schades kan bijvoorbeeld alleen het beschadigde deel worden vervangen of gerepareerd. Dat is duurzamer! Daarnaast is het financieel ook aantrekkelijker voor onze klanten. We vertellen hier graag meer over.
Duurzame verzekeraar
Klanten hebben hun woonhuis, inboedel, auto en andere spullen bij ons verzekerd tegen schade. Materiële schades kunnen we vaak op een duurzame manier herstellen. Want niet alles wat kapotgaat, hoeft vervangen te worden door iets nieuws. Vaak kan iets ook gerepareerd worden. Een goed voorbeeld daarvan is spotrepair. Dat houdt in dat we bij kleine schades alleen het beschadigde deel laten vervangen of repareren. Bij een schroeiplek in het aanrechtblad is het bijvoorbeeld niet nodig om het hele blad te vervangen. Onze samenwerkende reparateurs zoals Novanet en Nomot herstellen dat soort schades op deze manier aan vloeren, meubels, kozijnen en keukens. Dat doen zij vakkundig en onzichtbaar. We werken graag met dit soort duurzame oplossingen!
Liever gebruikt dan nieuw
Ook bij de reparatie van een voertuig, zoals een auto, motor en kampeerauto kiezen we het liefst voor de meest duurzame vorm van schadeherstel. Dat betekent dat we liever repareren dan vervangen. En als het duurzamer is, gebruiken we liever gebruikte onderdelen dan nieuwe. Is een schade alleen cosmetisch? Zoals een deukje in de auto bijvoorbeeld? Dan hoeft dat niet altijd gerepareerd te worden. Klanten kunnen dan ook kiezen voor een financiële vergoeding in plaats van de schade te laten maken. Natuurlijk moet het voertuig zonder de reparatie nog steeds wel veilig zijn.
We stimuleren de reparateurs waarmee wij samenwerken om zo duurzaam mogelijk te herstellen. Dit is bij voertuigen overigens nog best ingewikkeld. Gebruikte onderdelen zijn namelijk nog schaars en niet altijd beschikbaar. En het is vaak arbeidsintensiever om te werken met gebruikte onderdelen. Het landelijke personeelstekort helpt dan ook niet mee.
Liever repareren dan vervangen
Sinds april dit jaar stimuleren we ook duurzaam schadeherstel bij telefoons, laptops en tablets. We willen dat er zo min mogelijk grondstoffen en energie wordt gebruikt voor het maken van nieuwe apparaten. Dat betekent dat we zoveel mogelijk apparaten laten repareren, zodat ze niet onnodig vervangen worden. We werken daarvoor samen met reparateur Anyfix. Zij werken duurzaam en zijn goed in het herstellen van mobiele elektronica. Uiteraard gebruiken ze originele onderdelen en hergebruiken ze onderdelen waar dat kan. Ze bieden garantie op de reparaties. Natuurlijk komt het ook weleens voor dat elektronica echt niet meer te repareren is. In dat geval bieden we de klant een vergelijkbaar refurbished toestel aan. Dat is vaak niet van nieuw te onderscheiden en ook hier bieden we garantie op. En het kapotte apparaat? Dat mogen klanten bij ons inleveren. Wij verwerken deze dan duurzaam.
Lager eigen risico
We merken dat klanten graag meewerken aan deze duurzame manier van schadeherstel. Het helpt hierbij natuurlijk wel dat we in dat geval het eigen risico halveren van € 100,- naar € 50,- en dat we de kosten voor reparatie vergoeden, soms ook iets boven de dagwaarde. Klanten hebben nog steeds de keuze, maar inmiddels kiezen de meeste mensen voor reparatie. Een mooie ontwikkeling vinden wij!