Veilig barbecueën doet u zo!

Gebruikt u brandbare vloeistoffen zoals spiritus, bio-ethanol of (was)benzine om uw barbecue aan te steken? Dan loopt u niet alleen zelf risico op brandwonden, maar ook de mensen om u heen. Bij het openen van een fles brandbare vloeistof komt namelijk altijd een gaswolk vrij. Deze blijft in de lucht hangen. Eén vonkje is genoeg voor een steekvlam. Hoe u wel veilig uw barbecue aansteekt? Dat leest u hier!

Aanmaakblokjes: the one and only

De enige manier om veilig uw barbecue of vuurkorf aan te steken is met aanmaakblokjes. Dat heeft ook nog als voordeel dat uw vlees niet naar spiritus of bio-ethanol smaakt. 

Meer tips?

Hieronder leest u nog een aantal tips om ellende bij het barbecueën te voorkomen.

  • Zet de barbecue altijd op een vlakke ondergrond. Zorg dat hij niet omver kan worden gelopen.
  • Pas op met kleding die gemakkelijk in brand vliegt. 
  • Blaas niet in het vuur. Gebruik hiervoor een waaier.
  • Maak een nog brandende of smeulende barbecue uit met zand.
  • In het geval van een gasbarbecue: controleer regelmatig de gasslang op gaatjes met een beetje zeepsop. Verschijnen er belletjes op de slang? Dan zitten er gaatjes in en moet u hem vervangen.

Dan als laatste: houd altijd een brandblusser of emmer water bij de hand.

Checklist: preventietips veilig wonen

Een brandje, inbraak of andere onveilige situatie zit in een klein hoekje. Om al die kleine hoekjes én de bijbehorende ongelukken te voorkomen, krijgt u van ZLM een checklist. Vink hem af en voorkom een hoop ellende. Vaak leiden kleine aanpassingen tot een groot en veilig resultaat. Voorkomen is beter dan genezen. 

Heeft u vragen over preventie? Stel of deel ze via preventie@zlm.nl of 0113-238 090.